De eerste week was best even wennen...

Door: C.C.M. Jonkers 20-3-2020

Categorieën
:
Events,

Net als heel Nederland zijn we in de ban van het Coronavirus. Wat een enorme inzet zien we vanuit de zorg, het onderwijs, de food sector, transport en alle anderen die keihard werken om Nederland draaiende te houden! De impact die het heeft op het dagelijks leven is enorm, en daar moesten wij nuchtere Nederlanders best even aan wennen. Daardoor is het zo mooi om te zien dat er collectief initiatieven worden gestart om personen te helpen die het nodig hebben, de ZZP-er of MKB-er een hart onder de riem wordt gestoken en er creatieve manieren worden gevonden om ook de business door te laten draaien. Want dat dit tijdelijk is dat weten we. En dat geeft het vertrouwen om te blijven ondernemen!

Onze eerste week thuiswerken was best even wennen. Kinderen die hiernaast ook een heel online lesrooster moet doen, de kat die alleen maar op je laptop wil liggen, partner of huisgenoot die óók aan de keukentafel werkt, luidruchtige buren…. En aangezien wij normaliter zoveel mogelijk face to face doen, waren nog niet alle collega’s even bekend met de online tools van tegenwoordig. Voor het eerst met 19 man vergaderen via Teams; “we wachten even tot iedereen er is”, “je viel weg”, “sorry, ga jij maar eerst”, “ik hoor mezelf in de echo”….. Het zal een bekend fenomeen zijn voor veel bedrijven. Maar na de eerste week thuiswerken zijn we het eens; dit gaat eigenlijk best goed! We blijven elkaar en de lekkere koffie missen, maar wat zijn we blij dat we vandaag de dag onze business op deze manier voort kunnen zetten!

blog_image:article_limese_15847102475e74c2678359c.jpg:end_blog_image

We staan allemaal de hele dag in contact met elkaar en ons netwerk. We horen pittige verhalen uit sommige branches, maar gelukkig ook pragmatische oplossingen, creatieve omwegen en vertrouwen in de toekomst. Natuurlijk is deze periode spannend, omdat we niet zeker weten wat komen gaat. En laten we eerlijk zijn, dat is voor een Financial niet prettig… Maar anderzijds is de Finance functie in deze tijd nóg crucialer en we merken dat veel organisaties dit beamen.

blog_image:article_limese_15847099915e74c16777e35.PNG:end_blog_imageDe business gaat door en organisaties hebben de lange termijn voor ogen. En dat betekent dat zij nog steeds behoefte hebben aan talentvolle Financials, die samen met hen het avontuur aan willen gaan. Juist nu. Dus wij blijven vol enthousiasme doen waar we goed in zijn: het samenbrengen van talent & organisaties.